add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Gezond eten in het vliegtuig

Travel

Gezond eten in het vliegtuig: 5 tips

18 mei 2018

Tags: , , , ,

Eten in het vliegtuig is niet altijd even lekker en gezond, en als je het niet aangeboden krijgt nog duur ook. Maar een slimme meid is voorbereid, dus die neemt haar eigen eten mee. Want zo’n reis is toch altijd best slopend door de droge lucht, lange zit, weinig slaap en ongezond eten. Gelukkig kun je veel meer hebben als je goed voor jezelf zorgt. Gezond eten in het vliegtuig doe je als volgt!

Lees ook: 6 handbagage essentials voor een chille vlucht

Gezond eten in het vliegtuig

Snacks, snacks, snacks

Op de een of andere manier heb ik tijdens een vlucht altijd meer honger dan normaal. Waarschijnlijk toch door verveling. Niets is op zo’n moment erger dan niks bij je te hebben of veel geld voor iets smerigs te moeten betalen. Dus zorg ervoor dat je snacks meeneemt, en liever te veel dan te weinig. Denk aan noten (liefst ongeroosterd en ongezouten), stukjes wortels en komkommer, vers en/of gedroogd fruit, Nakd repen (vegan & glutenvrij), pure chocolade en dadels. Jaloerse blikken gegarandeerd.

Homemade lekkers

Homemade baksels smaken sowieso beter dan voorverpakte, plakkerige cakes die je in het vliegtuig krijgt. Dus duik ik een paar dagen van tevoren altijd de keuken in voor een vegan bananenbrood (dit is een van de recepten die ik vaak gebruik). Maar je kunt ook mueslirepen maken, of van die energy balls met noten en kokos. Via dit Pinterest bord vind je meer on-the-go-snack-inspiratie.

Lees ook: Reizen met alleen handbagage, zo doe je dat

Een potje havermout

Je neemt een lege glazen pot (recyclen mensen), het liefst nog met een restje pindakaas erin. Vul ‘m met vijf eetlepels havermoutvlokken, een in stukjes gesneden appel, wat rozijntjes en kaneel. Als je eenmaal in het vliegtuig zit (of nog op het vliegveld) vraag je om een kopje heet water en die giet je in de pot, totdat het mengsel net onder water staat. Draai de deksel erop, laat vijf minuten staan en smullen maar. Dit kun je natuurlijk ook met ander fruit doen, en er zoveel toppings instoppen als je maar wilt.

Waterfles

Hydratatie is key, dus neem een Dopper mee in je tas zodat je deze na de douane kunt vullen en met een volle fles het vliegtuig in gaat. Is het kraanwater op je bestemming niet drinkbaar? Koop dan telkens 1,5 l flessen water en vul daarmee je flesje. Dat zorgt ervoor dat je meer drinkt, is goedkoper dan telkens kleine flesjes koper, beter voor het milieu én voor jou (BPA-vrij, Google maar).

A cup of tea

Voor theeleuten: neem een aantal van je favoriete theezakjes mee. In het vliegtuig schenken ze altijd ‘normale’ thee en ik vind niets zo vies als dat. Daarnaast is het zwarte thee en kun je beter witte of groene thee drinken, omdat deze je niet uitdrogen maar juist hydrateren.

Dus gezond eten in het vliegtuig is zeker wel mogelijk. Enne, als er wel eten bij je vlucht zit, geef dan van tevoren aan dat je vegetarisch of veganistisch eet. Deze maaltijden zijn een stuk lekkerder en gezonder! Lees maar: De vegan maaltijd op een KLM-vlucht: is dat wat?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

2 likes

Your email address will not be published.